Nyárbúcsúztató programok Gombán és a Monori Pincefaluban

Nyárbúcsúztató programok Gombán és a Monori Pincefaluban
A nyár ugyan még javában perzsel – már amikor nem éppen viharfelhőkkel szórakoztatja a közönségét – a programszervezők azonban már a búcsúztatására készülnek.

Koncertkedvelők naptárába: augusztus végén Gombán lép fel a Karthago és Ferenczi Görgy a Rackajam-mel. Gomba egyik legszebb része a hajdani Fáy kúria, a mostani polgármesteri hivatal mögött elterülő Kenyeres-kert. Sokféle sport -és szabadidős program lebonyolítására tették alkalmassá, de pihenőhelyként, nagy sétákra is ideális. Olyan bájos fűszerkert sincs mindenütt, mint amiben itt lehet gyönyörködni, de ezen a helyen található a környék legszebb fekvésű, leggazdagabban felszerelt játszótere is..
A gombai nyárbúcsúztó program színhelye is hagyományosan a Kenyeres kert. Akik augusztus végére koncertélményt terveznek, már beírhatják a naptárukba augusztus 26-át, aznap este nyolckor kezdődik a Karthago együttes fellépése. Másnap, 27-én pedig, délután 15 órakor Ferenczi György és a Rackajam lép majd a remélhetőleg nagyszámú közönség elé.

Megy a nyár, jön a búcsú a Strázsahegyen is. Nem sokkal azután, hogy Gombán elbúcsúztatják a nyarat, a monori Pincefalu is elköszön a nyár forróbbik részétől, egyúttal kitárja kapuit a szelídebb, csendesebb, mellékszereplőnek látszó vénasszonyok nyarának. Ha úgy jobban tetszik: az indián nyárnak.
Szeptember 4-én a Strázsahegyen öt nyitott pince is hívogatja a sétára, borozgatásra, jó falatokra, nyár végi kvaterkázásra szívesen időt áldozó vendégeket. A Lukácsy Pince, a Megyeri-Hanti Pince, a Csúzi Családi Pincészet, a KétSzabó Pince és a Kultpince szeretné megmutatni, hogy bár a nyári események is élményben gazdagok és igazán kiválóan lehet bennük megmártózva felüdülni, ezektől búcsút venni már csak amiatt is kellemes, mert maga a búcsú is egy remek délutánt ígér.
A Kultpincében kiváló borokkal , különleges ételajánlattal, kerti játékokkal tölthetik az időt, akik rászánnak egy délutánt.
A pincék 14-től 20 óráig fogadják a vendégeket. Mondanánk, hogy tárt karokkal, mert a pincehegyi vendégszeretetnek már messzire elért a híre. De akik ott lesznek, utólag biztosan elmondják, hogy s mint esett a köszöntésük, és talán az is kiderül, hogy búcsút intett-e a nyár valóban, vagy még ő is szívesen elidőz a hegyen egy kicsit.

« vissza