Nyárbúcsúztató Gombán

Nyárbúcsúztató Gombán
Még nem fázunk, de búcsúzunk A gombai Kenyeres kertben esteledett ránk tegnap, ahol annyi a zöld, és olyan tágas a látóhatár, hogy lélegezni is könnyebb. Igaz, a tűzrakó helyen - mintha csak a közelgő falusi főzőverseny főpróbájára gyűltek volna össze - egyre népesebb társaság állt és ült körül egy hosszan füstölgő, lassan kigyúló máglyát.
Amikor aztán eloszlott a füst, a Fáy kúria mellől lenézve már csak egy pulzáló, vörös foltot lehetett látni, meg a csillagokat az apró tó vizében.

Ha valakinek kedve lenne idelátogatni, most kitűnő alkalmak kínálkoznak Gomba felfedezésére: majd' egy hétig tart a nyárbúcsúztató program. Körbejár például a kisvonat, amit nemrégiben, amikor a gyerektábor búcsúprogramjaként itt járt, úgy megrohantak az érdeklődők, hogy alig bírta szusszal.
Lesz kertmozi, bakterfröccsökkel, ahol a közönségnek abban a ritka élményben is része lehet, amit a környéken már rég elfelejtettek - legfeljebb a Kultmozi idézi fel, ahol nemsokára újra indul a moziszezon - a nagy, közös nevetések és felhördülések elemi erejét, hangulatjavító hatását.
A gombai nyárbúcsúztató rendezvény programfüzetében mindenki talál valamit, amiért érdemes lesz felkerekednie, és átruccannia ide a szomszédba. A rendezvény emblémája, a bálabagoly már javában hívogatja az érdeklődőket.

« vissza