KultEsemények

A KultEsemények testesítik meg a hely szellemét - hiszen a KultPince a bor, a gasztronómia és a kultúra találkozóhelye –filmvetítéssel, koncerttel, zenés-beszélgetős programokkal összekötött borkóstolók, vagy kiállítások, tematikus borestek formájában. KULTMOZI 

A kezdetek óta párosítjuk a bort a filmmel, 2017-ben megújult formában KultMozi Klubként indítjuk újra a programot. 
Kell egy jó közösség, aminek Te is tagja lehetsz, akikkel havonta találkozhatsz, és együtt megnézhetitek azt a filmet, amelyre a legtöbb klubtag szavaz. Emellett megízlelheted a - Szurok Gábor séf filmhez illő kísérő falatkáit, és megkóstolhatod a Borháló tematikus bortrióit. Érdemes kipróbálni, egy szabadnak ígérkező csütörtök vagy péntek estén kellemes kikapcsolódást ígér!

MONORI BORTÁRS FILMFESZTIVÁL 

- A KultPince tulajdonosa, Kugel György az ötletgazdája és máig főszervezője a Monori Bortárs Filmfesztiválnak. 
A borkultúrával, a szőlőtermeléssel, a borturizmussal foglalkozó filmek és egyéb mozgóképek fesztiválját a Monor Környéki Strázsa Borrend, a KultPince és a Monor Hegyessy Lions Club - Monor Város Önkormányzata támogatásával 2014 óta minden évben meghirdeti. A rendezvény célja a kulturált borfogyasztási szokások terjesztése, a szőlő- és bortermelés mindennapjainak megismertetése, illetve az igényes filmes ábrázoláson keresztül a képi kultúra fejlesztése. A filmfesztivál elnevezése arra a koncepcióra utal, hogy a fesztiválon elsősorban mozgókép (film, videó, televíziós műsor) kerül a zsűri és a közönség elé, de azt is jelzi, hogy a „BORTÁRS” fesztiválnak társművészeti rendezvénye is van, a borkultúrához kötődő fotópályázat.

NÁLUNK JÁRTAK - Zenés|Mesés|Borozós estek során Bálint Rezső Artisjus-díjas harsonaművész és zenetanár sorozatának vendége volt már a KultPincében Csengeri Attila, Koltai Róbert, Ferenczi György, Ungár Anikó, Szolnoki Péter, Kozma Orsi. Minden alkalommal különleges és emlékezetes élményben volt részünk!
Koltai Róbert visszatérő vendégünk, Móricz Zsigmond naplójából készült monodrámáját (Napló-szilánkok címmel) adta elő nálunk telt ház előtt, és kedvenc filmjeit, maradandó filmalkotásait néztük meg együtt (Csocsó, Világszám, Szamba, Sose halunk meg) borkóstoló kíséretében. A Szamba vetítése alkalmával a forgatókönyv írója, Vámos Miklós is vendégünk volt.
Fellépett még nálunk Csengeri Attila, Egyházi Géza humoros musical esten, Mikó István, koncertezett a Chameleon Jazz Band számos alkalommal, Micheller Myrtill és Pintér Tibor (Voice&Guitar), Fekete Jenő és Horváth Misi, Dian Róbert is és reméljük, hogy még nagyon sok hasonló élményben lehet részünk!

« vissza