KultPince Blog

Kedves Olvasó, aki megtiszteltél minket azzal, hogy a portálunkra - mondhatnánk úgy is , hogy virtuális portánkra - benéztél, kérünk, időzz el közöttünk kis ideig.
Érdekességeket szeretnénk itt Neked elmesélni. Nem csak magunkról, arról, ami velünk és általunk a közvetlen közelben megtörténik, hanem tágabb környezetünk hozzánk kapcsolódó napi dolgairól is. A máig megőrzött hagyományokról - hogy tovább adhassuk. A közelünkben könnyen elérhető közösségi eseményekről - hogy lásd, milyen színes és gazdag ez a kis világ is.
Örülünk ha olvasol minket itt - annak még inkább, ha a valóságban is vendégül láthatunk.Nyárbúcsúztató Gombán

2017.08.12

Nyárbúcsúztató Gombán

Még nem fázunk, de búcsúzunk A gombai Kenyeres kertben esteledett ránk tegnap, ahol annyi a zöld, és olyan tágas a látóhatár, hogy lélegezni is könnyebb. Igaz, a tűzrakó helyen - mintha csak a közelgő falusi főzőverseny főpróbájára gyűltek volna össze - egyre népesebb társaság állt és ült körül egy hosszan füstölgő, lassan kigyúló máglyát.

Amikor aztán eloszlott a füst, a Fáy kúria mellől lenézve már csak egy pulzáló, vörös foltot lehetett látni, meg a csillagokat az apró tó vizében.

Részletek »

Bor, dúrban és mollban - 2.rész - Fényes lagzi, homályos emlék

2017.07.31

Bor, dúrban és mollban - 2.rész - Fényes lagzi, homályos emlék

Taxik várakoztak az állomásépület sarkán, a szemközti betonkerítés mellett is. Nem volt külön drosztjuk, szemlátomást csak beálltak a legközelebbi helyekre. 
De legalább vannak – gondolta hálásan János, tudva, hogy nélkülük bajban lenne. Senkinek nem jelezte előre az érkezését, nem volt, aki elébe jöjjön. Igazság szerint nem nagyon volt itt már senkije.

Részletek »

2017.07.29

Bor, dúrban és mollban - előszó

Fülledt nyári estéken az ember a legritkább esetben szokott Proustot vagy Kafkát olvasni. Kékharisnya, vagy megszállott tudós legyen a talpán, akinek, ha nyáréjszakán a nyitott ablakon át szellő libben a szobájába, ami megtáncoltatja a függönyt, és az érintése maga a simogatás, akkor arról neki csakis a világirodalom remekei jutnak eszébe.

Részletek »

KultPince Programajánló

Feliratkozom