KultPince Blog

Kedves Olvasó, aki megtiszteltél minket azzal, hogy a portálunkra - mondhatnánk úgy is , hogy virtuális portánkra - benéztél, kérünk, időzz el közöttünk kis ideig.
Érdekességeket szeretnénk itt Neked elmesélni. Nem csak magunkról, arról, ami velünk és általunk a közvetlen közelben megtörténik, hanem tágabb környezetünk hozzánk kapcsolódó napi dolgairól is. A máig megőrzött hagyományokról - hogy tovább adhassuk. A közelünkben könnyen elérhető közösségi eseményekről - hogy lásd, milyen színes és gazdag ez a kis világ is.
Örülünk ha olvasol minket itt - annak még inkább, ha a valóságban is vendégül láthatunk.Bor, dúrban és mollban - 4. rész - Jobbra, balra hármas út

2017.08.30

Bor, dúrban és mollban - 4. rész - Jobbra, balra hármas út

A másnap reggel olyan hirtelen jött el, mintha kimaradt volna az éjszaka, és az este sötétjét mindjárt a hajnali derengése váltotta volna fel.
A panzió keskeny ablaka épp keletre nézett. A virágos függönyön átszűrődött a fény, szalagjaiban táncoltak a porszemek, köztük tán olyan mikroorganizmusok is, amiket egyébként csak mikroszkóppal látni.
János addig bámulta ezt a bohókás fényjátékot, amíg el nem kezdett káprázni a szeme. Akkor kiült az ágy szélére, megropogtatta a derekát, és mindjárt el is ámult, hogyhogy nem hallja azokat az apró roppanásokat, amik ezt a reggeli mozdulatsort törvényszerűen kísérni szokták. A derékalj simult volna hozzá ennyire tökéletesen az éjjel? Vagy az álma volt a szokottnál nyugodtabb, pihentetőbb?

Részletek »

Bor, dúrban és mollban - 3.rész - A glaszékesztyűtől a lányszöktetésig

2017.08.19

Bor, dúrban és mollban - 3.rész - A glaszékesztyűtől a lányszöktetésig

Miközben a hangos, virágokkal és palackokkal hadonászó, az út szélére húzódott taxiba is be- be- integető lakodalmas menet elvonult mellettük, a két férfi kedve érezhetően élénkebb lett. Már nem ülte meg a kocsi belsejét az a melankólia, amit János emlékei bocsátottak köréjük, kesernyés cigarettafüstként. A taxis oldalán lehúzott ablakon beáradó vidámság kihessegette a régi szomorúságot.

Részletek »

Nyárbúcsúztató Gombán

2017.08.12

Nyárbúcsúztató Gombán

Még nem fázunk, de búcsúzunk A gombai Kenyeres kertben esteledett ránk tegnap, ahol annyi a zöld, és olyan tágas a látóhatár, hogy lélegezni is könnyebb. Igaz, a tűzrakó helyen - mintha csak a közelgő falusi főzőverseny főpróbájára gyűltek volna össze - egyre népesebb társaság állt és ült körül egy hosszan füstölgő, lassan kigyúló máglyát.

Amikor aztán eloszlott a füst, a Fáy kúria mellől lenézve már csak egy pulzáló, vörös foltot lehetett látni, meg a csillagokat az apró tó vizében.

Részletek »

Bor, dúrban és mollban - 2.rész - Fényes lagzi, homályos emlék

2017.07.31

Bor, dúrban és mollban - 2.rész - Fényes lagzi, homályos emlék

Taxik várakoztak az állomásépület sarkán, a szemközti betonkerítés mellett is. Nem volt külön drosztjuk, szemlátomást csak beálltak a legközelebbi helyekre. 
De legalább vannak – gondolta hálásan János, tudva, hogy nélkülük bajban lenne. Senkinek nem jelezte előre az érkezését, nem volt, aki elébe jöjjön. Igazság szerint nem nagyon volt itt már senkije.

Részletek »

KultPince Programajánló

Feliratkozom