KultPince Blog

Kedves Olvasó, aki megtiszteltél minket azzal, hogy a portálunkra - mondhatnánk úgy is , hogy virtuális portánkra - benéztél, kérünk, időzz el közöttünk kis ideig.
Érdekességeket szeretnénk itt Neked elmesélni. Nem csak magunkról, arról, ami velünk és általunk a közvetlen közelben megtörténik, hanem tágabb környezetünk hozzánk kapcsolódó napi dolgairól is. A máig megőrzött hagyományokról - hogy tovább adhassuk. A közelünkben könnyen elérhető közösségi eseményekről - hogy lásd, milyen színes és gazdag ez a kis világ is.
Örülünk ha olvasol minket itt - annak még inkább, ha a valóságban is vendégül láthatunk.Mindenkinek van egy fája....

2017.11.20

Mindenkinek van egy fája....

A fenyőfák lesznek a főszereplői az elkövetkező heteknek, karácsonyfákká és dekorációs elemekké átlényegülve. A strázsahegyi vendégváró pincéket is belengi majd a forralt borok elengedhetetlen fűszereinek, a fahéjnak, szegfűszegnek, a narancs- és citromhéjnak semmivel össze nem téveszthető illata.
A nyáron árnyat, s az egyre forróbb hónapokban mindinkább fontossá váló enyhülést kínáló lombos fák most mind téli álmot alszanak, talán hótakarót kívánva.

Részletek »

November, Arannyal és vidámsággal

2017.11.14

November, Arannyal és vidámsággal

Szomorkás ország a miénk, minden felmérésből, amely a jó és rossz közérzet arányait próbálja összevetni, mi általában rosszul jövünk ki - valahol leghátul kullogunk. Különös módon azonban humorban ennek ellenére is bővelkedünk.
Az őszutó, a tél közeledése amúgy sem kedvez túlságosan a hangulatunknak, azt hihetnénk hát, hogy most igen rossz idők következnek: borongós, szürke, hideg, nevetés nélküli idők.
De minden bajra van orvosság, sokszor egészen közel.

Részletek »

A halhatatlan anyakönyv

2017.11.06

A halhatatlan anyakönyv

Az esküvők nagy pillanata, amikor a főszereplők – a frissen összeadott ifjú pár – és a tanúik aláírják az anyakönyvi bejegyzést, amely azután emberöltőkön át tanúsítja, hogy férj és feleség lettek. A későbbiekben ez az anyakönyvi bejegyzés csak egészen kivételes alkalmakkor kerül az érintettek szeme elé.  

Nekem, egészen véletlenül, alkalmam adódott, hogy vessek egy pillantást hosszú évtizedekkel ezelőtti, fiatal aláírásunkra. Mondhatom, egészen megrendítő volt. Mintha egy másik világba néztem volna bele valami bűvös szemüveg révén.

Részletek »

„ Gyertyafényben itt ülök én is veletek....”

2017.10.30

„ Gyertyafényben itt ülök én is veletek....”

Tudvalévő, hogy a gyertyalángnak – ami ezekben a napokban lobog körülöttünk mindenfelé – a pincékben máskor is különös jelentősége van. A mustgáz jelenlétét jelzi. Ha a gádorban lefelé menet a láng elalszik a kezünkben, azonnal vissza kell fordulnunk, mert ha nem, az életünkkel játszunk.

Részletek »

KultPince Programajánló

Feliratkozom