KultPince Blog

Kedves Olvasó, aki megtiszteltél minket azzal, hogy a portálunkra - mondhatnánk úgy is , hogy virtuális portánkra - benéztél, kérünk, időzz el közöttünk kis ideig.
Érdekességeket szeretnénk itt Neked elmesélni. Nem csak magunkról, arról, ami velünk és általunk a közvetlen közelben megtörténik, hanem tágabb környezetünk hozzánk kapcsolódó napi dolgairól is. A máig megőrzött hagyományokról - hogy tovább adhassuk. A közelünkben könnyen elérhető közösségi eseményekről - hogy lásd, milyen színes és gazdag ez a kis világ is.
Örülünk ha olvasol minket itt - annak még inkább, ha a valóságban is vendégül láthatunk.Almás – fahéjas emlékezés

2017.12.04

Almás – fahéjas emlékezés

Bár látszólag az egészségtudatos táplálkozásról szól körülöttünk a gasztronómiai témájú újságcikkektől kezdve a receptkönyvekig és a televíziós főzőcskékig minden, a lényeg letagadhatatlan: szeretjük a hasunkat. Vannak persze kivételek, de a többség szeret nagyokat enni. Így van ez a pincehegyen is, ahol nyári hétvégeken elég csak beleszimatolni a levegőbe, hogy innenis, onnan is orrunkba sodródjanak a legkülönfélébb bográcsillatok, vagy a kemencékben készülő ízorgiák szaga.

Részletek »

Horgolt, hímzett, festett, folton-folt világ

2017.11.27

Horgolt, hímzett, festett, folton-folt világ

A kézművesek ott vannak a nyári, strázsahegyi bornapokon, mert ha nem lennének, hiányoznának. Alkotásaik pedig a pincekamrákból is hiányoznának, mert a szép tárgyakra minden olyan helyen szükség van, ahol az ember szereti otthonosan érezni magát.

Részletek »

Mindenkinek van egy fája....

2017.11.20

Mindenkinek van egy fája....

A fenyőfák lesznek a főszereplői az elkövetkező heteknek, karácsonyfákká és dekorációs elemekké átlényegülve. A strázsahegyi vendégváró pincéket is belengi majd a forralt borok elengedhetetlen fűszereinek, a fahéjnak, szegfűszegnek, a narancs- és citromhéjnak semmivel össze nem téveszthető illata.
A nyáron árnyat, s az egyre forróbb hónapokban mindinkább fontossá váló enyhülést kínáló lombos fák most mind téli álmot alszanak, talán hótakarót kívánva.

Részletek »

November, Arannyal és vidámsággal

2017.11.14

November, Arannyal és vidámsággal

Szomorkás ország a miénk, minden felmérésből, amely a jó és rossz közérzet arányait próbálja összevetni, mi általában rosszul jövünk ki - valahol leghátul kullogunk. Különös módon azonban humorban ennek ellenére is bővelkedünk.
Az őszutó, a tél közeledése amúgy sem kedvez túlságosan a hangulatunknak, azt hihetnénk hát, hogy most igen rossz idők következnek: borongós, szürke, hideg, nevetés nélküli idők.
De minden bajra van orvosság, sokszor egészen közel.

Részletek »

KultPince Programajánló

Feliratkozom