KultPince Blog

Kedves Olvasó, aki megtiszteltél minket azzal, hogy a portálunkra - mondhatnánk úgy is , hogy virtuális portánkra - benéztél, kérünk, időzz el közöttünk kis ideig.
Érdekességeket szeretnénk itt Neked elmesélni. Nem csak magunkról, arról, ami velünk és általunk a közvetlen közelben megtörténik, hanem tágabb környezetünk hozzánk kapcsolódó napi dolgairól is. A máig megőrzött hagyományokról - hogy tovább adhassuk. A közelünkben könnyen elérhető közösségi eseményekről - hogy lásd, milyen színes és gazdag ez a kis világ is.
Örülünk ha olvasol minket itt - annak még inkább, ha a valóságban is vendégül láthatunk.Babáktól borokig

2018.01.03

Babáktól borokig

Régóta tudjuk már, közhelynek számít felemlegetni is, hogy ünnepekkor élményt érdemes ajándékozni, nem pedig tárgyakat. Egy közös kirándulás emléke – akár a monori pincehegyre, összekötve a barangolást egy forralt boros, forró teás, zsíroskenyeres pincelátogatással – alighanem többet ér a legelegánsabb ajándékcsomagnál is. Karácsony környékén pedig újra meg újra kiderül: ha az idő alkalmatlan is a kirándulásra éppen – bár hosszú hétvégéken egy nap a sok között mindig akad, amikor érdemes nekivágni az útnak – a mesélés, a fényképnézegetéssel egybekötött emlékidézés értékesebb időtöltés lehet a legújabb ajándékzsákmány leltároszásánál.

Részletek »

Karácsonyi kaktusz

2017.12.18

Karácsonyi kaktusz

Amióta az eszemet tudom, mindig volt karácsonyi kaktuszunk, amelyik tudta a dolgát: karácsony környékén rendre kivirágzott.
A legrégebbi ezek közül halványlila, törékeny bimbókat hozott, amik egymás után kis harangokká változtak.

Részletek »

Krúdy a városban

2017.12.16

Krúdy a városban

Ha Krúdy Gyula, a modern magyar prózaírás mestere – akiről nem győzöm minden alkalommal elmondani, valahányszor csak szóba kerül, hogy ide járt a szomszédos Pilisre, Schumacher Róza birtokára, a minden karácsony előtti disznóölésekre, amikor csak az ő kedvéért citromos kolbászt is készítettek, mivel az volt a kedvence – Monorra tévedne mostanában, s tenne egy nagyobb sétát, kitűnően érezné magát közben.

Részletek »

Elmúlt idők mozijai

2017.12.11

Elmúlt idők mozijai

Valahányszor a Hosszúberek-Péteri megállóhely kis vasútállomását látom a vonatablakból – amellett, hogy minden alkalommal azért fohászkodom, nehogy áldozatul essen ez a bájos, különleges hangulatú kis épület a vasútkorszerűsítési munkák valamelyikének – Gál Boldizsárra, az utolsó hosszúbereki vasúti pénztárosra, és az Orient Express című filmre gondolok.

Részletek »

KultPince Programajánló

Feliratkozom