KultPince Blog

Kedves Olvasó, aki megtiszteltél minket azzal, hogy a portálunkra - mondhatnánk úgy is , hogy virtuális portánkra - benéztél, kérünk, időzz el közöttünk kis ideig.
Érdekességeket szeretnénk itt Neked elmesélni. Nem csak magunkról, arról, ami velünk és általunk a közvetlen közelben megtörténik, hanem tágabb környezetünk hozzánk kapcsolódó napi dolgairól is. A máig megőrzött hagyományokról - hogy tovább adhassuk. A közelünkben könnyen elérhető közösségi eseményekről - hogy lásd, milyen színes és gazdag ez a kis világ is.
Örülünk ha olvasol minket itt - annak még inkább, ha a valóságban is vendégül láthatunk.Fűszerkerti séta

2016.07.01

Fűszerkerti séta

Fehérboros tarator a fűszerkerti séta koronája

A Kultpince környékén is balzsamos illatot árasztanak a rozmaringbokrok, a levendulák, másféle fűszernövényekkel is találkozhat, aki nálunk vendégeskedik. Akik azonban ennél is több illatra és látványra vágynak, a közeli Gombára, a Fáy kúria mögötti Kenyeres-kertbe is el kell látogatniuk.

Részletek »

Régi menyasszonyok a szomszédból - 1.rész

2016.06.24

Régi menyasszonyok a szomszédból - 1.rész

Kacskaringós szoknyák, rakott körülkötők - esküvői ruhák a múltban

A lányok nem akartak mindig Hófehérkének vagy hercegnőnek öltözni az esküvőjükön. Vagy csak másképpen képzelték el Hófehérkét és a hercegnőket, mint manapság.
Mindenesetre itt a szomszédban, Úriban például – ahol köztudomásúlag a környék minden faluja közt a legcifrább volt a népviselet: csipkés, szalagos, sújtásos, arannyal és ezüsttel díszített - fehér volt ugyan a menyasszonyi öltözet, de a ma divatos ruhák hatalmas választékának egyik darabjára sem emlékeztet.

Részletek »

KultPince Programajánló

Feliratkozom