KultPince Blog

Kedves Olvasó, aki megtiszteltél minket azzal, hogy a portálunkra - mondhatnánk úgy is , hogy virtuális portánkra - benéztél, kérünk, időzz el közöttünk kis ideig.
Érdekességeket szeretnénk itt Neked elmesélni. Nem csak magunkról, arról, ami velünk és általunk a közvetlen közelben megtörténik, hanem tágabb környezetünk hozzánk kapcsolódó napi dolgairól is. A máig megőrzött hagyományokról - hogy tovább adhassuk. A közelünkben könnyen elérhető közösségi eseményekről - hogy lásd, milyen színes és gazdag ez a kis világ is.
Örülünk ha olvasol minket itt - annak még inkább, ha a valóságban is vendégül láthatunk.Otelló és Izabella

2016.10.18

Otelló és Izabella

Mindenki gondol valamiképpen a szüretre, így szüret idején.
Az is, akinek a kertjében egy árva szőlőtőke sincsen, és nem tulajdonosa sem a monori Strázsahegyen, sem más tájakon egyetlen darab teleknek sem, ahol akár csak egy sor szőlőtőkéje is lenne.

Részletek »

Mit üzen a jó bor?

2016.10.11

Mit üzen a jó bor?

„Mondd meg, mit eszel, s megmondom, ki vagy!” - Anthelme Brillat-Savarin francia jogász és politikus fogalmazta meg először ezt a gondolatot, aki korának híres gasztronómusa is volt. Éppenséggel lehetett ínyenc, hiszen nagynénje hatalmas vagyon hagyott rá azzal a kikötéssel, ha felveszi az ő vezetéknevét is. Tőle származik az a megállapítás is, miszerint „Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága, és a mértéktelenség ellensége”.

Részletek »

A sárga kabát

2016.09.30

A sárga kabát

Elegáns és illatos bálok korában, amikor már a szüreti mulatságok korhű jelmezei is igencsak leapasztják a vigadni vágyók pénztárcáját, de semmi nem lehet drága, ha valaki ki akar rúgni a hámból kedvenc évszaka, a színpompás, szőlő- és murciillatú ősz legnépszerűbb rendezvényén – nekem ilyenkor mindig eszembe jut a sárga kabát.

Részletek »

Az élményprogram újabb átváltozásai

2016.09.21

Az élményprogram újabb átváltozásai

„ A Telekomtól egy fiatal csapat keresett megoldást arra a problémára, hogy nem elég motiváltak a dolgozói egy adott részlegen: kimerült, zombifejű emberek rohangálnak a folyosókon, mert sok a munkájuk, a csapatépítést meg plusztehernek fogják fel.

Részletek »

KultPince Programajánló

Feliratkozom