KultPince Blog

Kedves Olvasó, aki megtiszteltél minket azzal, hogy a portálunkra - mondhatnánk úgy is , hogy virtuális portánkra - benéztél, kérünk, időzz el közöttünk kis ideig.
Érdekességeket szeretnénk itt Neked elmesélni. Nem csak magunkról, arról, ami velünk és általunk a közvetlen közelben megtörténik, hanem tágabb környezetünk hozzánk kapcsolódó napi dolgairól is. A máig megőrzött hagyományokról - hogy tovább adhassuk. A közelünkben könnyen elérhető közösségi eseményekről - hogy lásd, milyen színes és gazdag ez a kis világ is.
Örülünk ha olvasol minket itt - annak még inkább, ha a valóságban is vendégül láthatunk.Fadíszítők

2016.11.03

Fadíszítők

Szeretünk fákat díszítgetni.
Voltak idők és helyek példának okáért, amikor és ahol a lakodalmas menetek nem létezhettek örömfa nélkül. Ez az örömfa ajándékokkal volt teleaggatva, kendőkkel, pántlikákkal, amiket majd az új asszony feladata volt a lagzi éjszakájának hajnalán kiosztani a nagy nap legfontosabb közreműködői közt. A legelső természetesen, nyilván nem véletlenül, az anyós volt.

Részletek »

Disznótor a tetőn, és Krúdy citromos kolbásza

2016.10.24

Disznótor a tetőn, és Krúdy citromos kolbásza

Körbejárt a minap, nagy tetszést aratva a népszerű internetes közösségi oldalon egy sokak számára meghökkentő poszt. Valaki lefotózta egy kőbányai emeletes lakóház földszinti faliújságján a frissen kitett cédulát, ami a következő szöveggel állította meg az ott lakókat: 
„Tisztelt Lakók!
Most hétvégén disznóvágást tartunk a tetőn! 

Részletek »

Otelló és Izabella

2016.10.18

Otelló és Izabella

Mindenki gondol valamiképpen a szüretre, így szüret idején.
Az is, akinek a kertjében egy árva szőlőtőke sincsen, és nem tulajdonosa sem a monori Strázsahegyen, sem más tájakon egyetlen darab teleknek sem, ahol akár csak egy sor szőlőtőkéje is lenne.

Részletek »

Mit üzen a jó bor?

2016.10.11

Mit üzen a jó bor?

„Mondd meg, mit eszel, s megmondom, ki vagy!” - Anthelme Brillat-Savarin francia jogász és politikus fogalmazta meg először ezt a gondolatot, aki korának híres gasztronómusa is volt. Éppenséggel lehetett ínyenc, hiszen nagynénje hatalmas vagyon hagyott rá azzal a kikötéssel, ha felveszi az ő vezetéknevét is. Tőle származik az a megállapítás is, miszerint „Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága, és a mértéktelenség ellensége”.

Részletek »

KultPince Programajánló

Feliratkozom