KultPince Blog

Kedves Olvasó, aki megtiszteltél minket azzal, hogy a portálunkra - mondhatnánk úgy is , hogy virtuális portánkra - benéztél, kérünk, időzz el közöttünk kis ideig.
Érdekességeket szeretnénk itt Neked elmesélni. Nem csak magunkról, arról, ami velünk és általunk a közvetlen közelben megtörténik, hanem tágabb környezetünk hozzánk kapcsolódó napi dolgairól is. A máig megőrzött hagyományokról - hogy tovább adhassuk. A közelünkben könnyen elérhető közösségi eseményekről - hogy lásd, milyen színes és gazdag ez a kis világ is.
Örülünk ha olvasol minket itt - annak még inkább, ha a valóságban is vendégül láthatunk.Lázadó szerelmesek, aranykalitka nélküli házasságok

2017.04.21

Lázadó szerelmesek, aranykalitka nélküli házasságok

Ha visszalapozol, kedves Olvasó, láthatod, amint a legutóbbi bejegyzésben a Kultmozi apropóján bepillantottunk a szomszédos Tápiószele kúriamúzeumába, ahová - ha sikerült kedvet csinálnunk hozzá – két mozizás közt azóta talán el is látogattál.
Szóba hoztuk abban az írásunkban azt a pesti palotát is, ami a Reáltanoda utcában Kincsemnek, a csodakanca gazdájának volt lakóhelye negyven évig, és - amint írtuk- különös történetére alkalomadtán visszatérünk.
Ez a történet azonban a kapcsolatok, szerelmek és házasságok fejlődéstörténetének egy állomása is egyúttal, ami ugyancsak megérdemel egy hosszabb visszapillantást.

Részletek »

Moziélmény előtt: kirándulás a kúriába

2017.04.13

Moziélmény előtt: kirándulás a kúriába

A KultPincében mozizni különleges élmény, akik jártak ott, már tudják. Ha pedig a közös filmnézés kicsábít valakit a Strázsahegyre, az már a folytatást is sejtetni engedi. Jó filmekből szerencsére sok van, a hazai alkotások közt is egyre több. Legújabban egy romantikus kalandfilmről, a Kincsem címűről is jókat hallani. Bizonyára lesz módjuk valamikor a pince látogatóinak is együtt megnézni ezt az alkotást, addig azonban megalapozhatják a leendő élményt egy kirándulással.

Részletek »

A jó, a szép meg a tavasz

2017.03.29

A jó, a szép meg a tavasz

Évszakváltás van, következésképpen megnyílik a Monori Kézműves Alkotók Klubjának tavasszal esedékes kiállítása az ipartestület monori, Petőfi utcai székházában.
A közönség már számít rá, tudja, hogy karácsony környékén is megajándékozzák egy bemutatóval, húsvét táján pedig egy újabbal, ahol a legfrissebb, legmutatósabb, legötletesebb munkáikat mutatják be a klubhoz csatlakozott városi és környékbeli kézművesek.

Részletek »

Ibolyanyílás idején

2017.03.28

Ibolyanyílás idején

Tavasztájt, ibolyanyíláskor alighanem igen keveseknek jut eszébe a mi közeli szomszédságunkban, Káván született költő, Vargha Gyula, aki pedig korának ünnepelt poétája volt. Igaz, statisztikusként csinált karriert, míg végül üllői birtokán töltötte élete pihenőéveit, s onnan temették el. Az üllőiek ma is számon tartják, könyvtárukat is róla nevezték el.

Részletek »

KultPince Programajánló

Feliratkozom