KultPince Blog

Kedves Olvasó, aki megtiszteltél minket azzal, hogy a portálunkra - mondhatnánk úgy is , hogy virtuális portánkra - benéztél, kérünk, időzz el közöttünk kis ideig.
Érdekességeket szeretnénk itt Neked elmesélni. Nem csak magunkról, arról, ami velünk és általunk a közvetlen közelben megtörténik, hanem tágabb környezetünk hozzánk kapcsolódó napi dolgairól is. A máig megőrzött hagyományokról - hogy tovább adhassuk. A közelünkben könnyen elérhető közösségi eseményekről - hogy lásd, milyen színes és gazdag ez a kis világ is.
Örülünk ha olvasol minket itt - annak még inkább, ha a valóságban is vendégül láthatunk.Elmúlt idők mozijai

2017.12.11

Elmúlt idők mozijai

Valahányszor a Hosszúberek-Péteri megállóhely kis vasútállomását látom a vonatablakból – amellett, hogy minden alkalommal azért fohászkodom, nehogy áldozatul essen ez a bájos, különleges hangulatú kis épület a vasútkorszerűsítési munkák valamelyikének – Gál Boldizsárra, az utolsó hosszúbereki vasúti pénztárosra, és az Orient Express című filmre gondolok.

Részletek »

Almás – fahéjas emlékezés

2017.12.04

Almás – fahéjas emlékezés

Bár látszólag az egészségtudatos táplálkozásról szól körülöttünk a gasztronómiai témájú újságcikkektől kezdve a receptkönyvekig és a televíziós főzőcskékig minden, a lényeg letagadhatatlan: szeretjük a hasunkat. Vannak persze kivételek, de a többség szeret nagyokat enni. Így van ez a pincehegyen is, ahol nyári hétvégeken elég csak beleszimatolni a levegőbe, hogy innenis, onnan is orrunkba sodródjanak a legkülönfélébb bográcsillatok, vagy a kemencékben készülő ízorgiák szaga.

Részletek »

Horgolt, hímzett, festett, folton-folt világ

2017.11.27

Horgolt, hímzett, festett, folton-folt világ

A kézművesek ott vannak a nyári, strázsahegyi bornapokon, mert ha nem lennének, hiányoznának. Alkotásaik pedig a pincekamrákból is hiányoznának, mert a szép tárgyakra minden olyan helyen szükség van, ahol az ember szereti otthonosan érezni magát.

Részletek »

Mindenkinek van egy fája....

2017.11.20

Mindenkinek van egy fája....

A fenyőfák lesznek a főszereplői az elkövetkező heteknek, karácsonyfákká és dekorációs elemekké átlényegülve. A strázsahegyi vendégváró pincéket is belengi majd a forralt borok elengedhetetlen fűszereinek, a fahéjnak, szegfűszegnek, a narancs- és citromhéjnak semmivel össze nem téveszthető illata.
A nyáron árnyat, s az egyre forróbb hónapokban mindinkább fontossá váló enyhülést kínáló lombos fák most mind téli álmot alszanak, talán hótakarót kívánva.

Részletek »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

KultPince Programajánló

Feliratkozom