< összes esemény mutatása

Borvidékek Hétvégéje a Monori Pincefaluban - június 11.

A szervező Monor Környéki Strázsa Borrend és a lebonyolító Vigadó Kulturális és Civil Központ jó hangulattal, sokszínű, ingyenes kulturális programokkal és a 22 hazai borvidék legjobb boraival várják a vendégeket.

Minden évben sokszínű, ingyenes kulturális programmal várjuk az ide látogatók ezreit; az idei programkínálat minden eddiginél gazdagabbnak ígérkezik. A tavaly felújított Szent Orbán tér igazi rendezvényközponttá válik, egész nap színpadi programokkal fogadják az ide látogatókat. Monor Város Önkormányzatának támogatásával két igazán izgalmas koncert is várja az érdeklődőket. Előbb a Vivat Bacchus énekegyüttes előadását élvezhetik a nézők a hangulatos téren, majd a Borvidékek Hétvégéje zárásaként a hazai fesztiválszezon egyik nagy kedvence a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenekar lép fel, először Monoron!
A helyi borosgazdák pincéinél egész nap kiváló borokat kóstolhatnak, emellett igazi összművészeti fesztivál várja a pincék között sétálókat. A rendezvényen különleges helyszínek várják a látogatókat, ahol megismerhetik a pincefalu ezernyi élményét! Népi mesterségek bemutatói, kézműves foglalkozások, házias ízek, helyi zenekarok és táncosok várják az ide látogatókat, és megismerkedhetnek a pincék különös lakójával Bor Ivóval is!

A KultPince kínálata:

BOROK: a KultPince és az A'Capella Szőlőbirtok válogatott tételeit kóstoltatjuk

ÉTELEK: 
  • Jókai bableves füstölt csülökkel, 
  • Vaslapon sütött fokhagymás aprópecsenye, rozmaringos újburgonyával.

PROGRAMJAINK:
  • A nemrég elkészült petanque pályánk avatása keretében a Magyar Golyósportok Szövetsége, illetve a Szigetszentmiklós Petanque Club képviselőinek szakavatott segítségével és irányításával bárki kipróbálhatja a játékot a Borvidékek Hétvégéjén!
  • A Pátria Takarék rajzversenye gyermekeknek. Értékes nyeremények, illetve ajándék minden indulónak!
  • A Budapesti Operettszínház és a Rock Színház művészei velünk mulatnak, boroznak a délután folyamán a KultPincében, reméljük a hangulat emelkedésével dalra is fakadnak! :)
  • Kézműves termékek: a Csodaszappan kézműves szappanjait és Jandó Luca kerámiáit kínálja nálunk.