< összes esemény mutatása

Nézzük együtt Koltai Róberttel!

Sorozatunk keretében Koltai Róbert maradandó filmalkotásait vetítjük, majd azt követően kötetlen beszélgetés az alkotóval.

Január 17-én vasárnap, 17 órakor Koltai Róbert Világszám! c. 2004-ben készült vígjátékát nézzük meg. 

A vetítést követően Koltai Róberttel (aki nemcsak rendezte és játssza az egyik főszerepet a filmben, hanem a forgatókönyv írásában is részt vett), illetve Márton Balázs operatőrrel beszélgethetünk a filmről. Szerencsés esetben aznap este még egy "világszám" lesz a KultPincében: tervei szerint a Tokody Ilona - Muskát András operaénekes házaspár tiszteli meg jelenlétével az estet. 
"Slomónak (Bodrogi Gyula), a vándorcirkusz bohócának ikrei születnek a kilencszáztizes évek elején. Dodó (Gáspár Sándor) és Naftalin (Koltai Róbert), apjuk mesterségét követve gyakran lépnek fel együtt bohócként, artistaként, illúzionistaként. Az ötvenes évek elején, a Nagycirkusz ünnepi előadásán balul sül el egy merész tréfájuk. Bár a történtekért Naftalin felelős, mégis Dodó kerül börtönbe, s hosszú évekre elszakadnak egymástól...A humorral dúsított, lírai történet az ikerpár sorsán keresztül mindenkori alternatíváinkat tükrözi: rabok legyünk vagy szabadok? Maradjunk-e hűek apáink eszméihez, vagy hagyjuk megtörténni életünket anélkül, hogy annak alakulásába tevékenyen beleszólnánk?" (Port.hu)

A jegyár magában foglal - a KultMozi programokhoz hasonlóan - egy borkóstolót a Csendes Dűlő Szőlőbirtok válogatott tételeiből, valamint séfünk különleges borkorcsolyáit.

Jegyár 2950Ft. 

A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges alább:

Belépő: 2 950 Ft

Jelentkezzen az eseményre!