< összes esemény mutatása

KULTMOZI - májusban a kertben

A KultPince és Az ihatóbb Magyarországért sorozata, a KultMozi a bor és a film nagyszerű párosa. A különleges kulturális csemegének számító artfilmekhez minden alkalommal más és más pincészet borait kortyolgatjuk, amelyeknek séfünk válogatott borkorcsolyái ágyaznak meg. Május 22-én, pénteken 18-tól a program: Film - A kertben (szlovák filmszatíra, rendezte: Martin Šulík), Bor - Lukácsy Pince, Monori Pincefalu


Vissza a természetbe, vissza a Strázsahegyre!
Mi bajunk lehet? Már a nap is süt, így meleg van, zsongnak a méhek, finom borunk is van, és estefelé megnézünk egy jó filmet. Ha akarunk, beszélünk róla, ha nem akkor csak csendben kortyolunk. A dolgokat hagyjuk megtörténni, nem kell sietni. Vissza a természetbe, vissza a Strázsahegyre!
A filmünk most: A Kertben - című, (1995) Martin Sulik rendezte alkotás és a boroknak nem kell sokat utazniuk, hiszen a szomszédból valók: a Lukácsy Pincészetből.
Hamisítatlan természetességgel szól hozzánk a film, mely finom bájjal ábrázolja azt a vidéki életet, amelyet mi már csak hallomásból ismerhetünk. Főhősünk nagyra nőtt kamaszként 30 évesen is az apjával él. Ám hirtelen felbukkan a vidéki telek, amely nem várt titkokat tartogat. A film szinte taoista bölcsességgel ad választ a felmerülő kérdésekre. Tele van szimbólumokkal, megkapó hangulatokkal, igéző jelenetekkel. Van benne lélek, van benne anyag…
A Lukácsy Pincészetet nem nagyon kell bemutatni a monoriaknak. Már generációkon átívelve gondosan készítik a borokat. Kis családi pincészet, nagyon biztató jövővel. Szép, tiszta borokat produkálnak, Rajnai Rizling, Kékfrankos, Jubileum 75, Zweigelt fajtákban is járatosak. Ha jó borokat szeretnél kortyolni, jó hangulatban, akkor bátran keresd fel a pincét, nem fogsz csalódni.
Reméljük, hogy visszatérő és új vendégeink sem fognak az újabb bor- és filmélményben kivetnivalót találni. Ígéretes lesz ez a május 22-i este, erről gondolkodik a KultPince is a megszokott magas szintű vendéglátásával.


A belépő 1500Ft, mely tartalmazza a kóstolót és az estéhez illő különleges falatokat is.

A részvételhez előzetes bejelentkezés (alább) szükséges!

Belépő: 1 500 Ft

Jelentkezzen az eseményre!