< összes esemény mutatása

Áprilisi KultMozi

A KultPince és Az ihatóbb Magyarországért sorozata, a KultMozi a bor és a film nagyszerű párosa. A különleges kulturális csemegének számító artfilmekhez minden alkalommal más és más pincészet borait kortyolgatjuk, amelyeknek séfünk válogatott borkorcsolyái ágyaznak meg. Április 10-én, pénteken 18-tól a program: Film - Veszett a világ (amerikai romantikus dráma, rendezte: David Lynch), Bor - Pastor Pince, Szekszárd

"Veszett a világ. Szekszárdi vöröset igyunk rá!
Amikor először láttam a filmet, rögtön egy jó gyíkbőr zakóra vágytam. Az említett ruhadarabot Sailor hordja, a szerelmespár férfitagja, akit történetesen az itt még tejfelesszájú Nicolas Cage alakít. David Lynch (a rendező) - sokaknak ismerős lehet ez a név, ő rendezte a kultikus Twin Peaks filmsorozatot is. Davidünk egy ideje nem alkot (ezt sajnáljuk), ez a mű viszonylag korai darabja. Magán hordozza a Mester minden szokásos stílustárát, ám igen finoman adagolva. Van őrület, van természetfeletti, van némi perverzió, de mindez roppant óvatosan és ügyesen csepegtetve.
Azért essék szó a borokról is, Szekszárdról érkezik a nedű a Pastor Pincészet jóvoltából. Leginkább csupa-csupa vörös: Kadarka, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc - alkotják a tüzes repertoár gerincét. Boraik jóivásúak és akad köztünk igen emlékezetes tétel is. Pastor borok nemcsak egy pásztorórára! Szerintünk ez jó szlogen, még ha nem is használják!
A film és a bor násza ezúttal is maradandó élményt kínálhat a fogékonyaknak! Gyere el és élvezd együtt a kettőt és ráadásként megkapod a csodás KultPincét és a fantasztikus pincefalu tájorgiát! Hullámzó gádorok mentén minden zöldellni és virágozni fog… Ha a fővárosban élsz, akkor hidd el, hogy a monori Strázsahegy nagyon közel van, ha meg monori vagy? Hát akkor ott a helyed, mert két lépésre vagy a bor és kultúra találkozópontjától!" Nyulasi Gábriel, Az ihatóbb Magyarországért elnöke (aki a filmet és a borokat válogatta erre az alkalomra is).

A belépő 1500Ft, mely tartalmazza a kóstolót és az estéhez illő különleges falatokat is.

A részvételhez előzetes bejelentkezés (alább) szükséges!

Belépő: 1 500 Ft

Jelentkezzen az eseményre!