< összes esemény mutatása

Forraltboros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig a Monori Pincefaluban

2014 január 11-én 11 órától a Strázsahegyen ismét kinyílnak a pinceajtók és forralt bor illata lengi be a Szent Orbán tér környékét. 
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Forraltboros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivál a Monori Pincefaluban. Számos ismert budapesti és helyi ételkészítő mester csatlakozik a helyi forralt bort főző-kínáló borosgazdákhoz, hogy bemutassák a nagyérdemű közönségnek ízelítő falatokat és a forralt bor különlegességeiket.

"A monori és Monor környéki borászok mintegy 15 pincében várják a vendégeket, hogy bögréiket újra és újra teletöltsék a gőzölgő nedűvel. A borászok között régi ismerősként köszönthetjük legkedvesebb vendégváró pincéink gazdáit, és a műkedvelő borkészítőket is. Az előző alkalomhoz hasonlóan most sem csak borászokkal találkozhatunk, hanem profi szakácsokkal is, akik tudásuk legjavát nyújtják a vendégsereg számára– ehető formában. Lesznek itt házi sajtok, levesek, főételek és desszertek, csupa jól ismert és különleges finomság." (www.magyarborkulturaert.hu)

A szervező, a Monori Borút Egyesület az idei évben is kedvezményes támogatójegy vásárlási lehetőséget biztosít az Internetes oldalán található webshopon keresztül. Helyszíni megvásárlás esetén a jegy ára: 4990 Ft, elővételben: 3990 Ft, amely tartalmazza a kóstolóbögrét, valamint a megkóstolt forralt borokat és ételeket.
Folyamatosan frissülő információk a fesztiválról: a Monori Borút Egyesület facebook oldalán és honlapján


És, hogy mi lesz a KultPincében?

A menü - Szurok Gábor séf ajánlásával:
  • Sült hagymás kacsamáj tapas aszalt szilvával
  • Főtt tojásos libatepertő kencefice pirítóssal
  • Forralt borok: rozmaringos rajnai rizling és gyömbéres kékfrankos

"Vendégművészünk" Némó, a karamellkirály lesz, aki ismét kézműves nyalókákkal, karamellekkel készül!

Ééééés: zárás után (18.00-tól) RETRO AFTERPARTY Borgulya Marcoval!

Várunk mindenkit szeretettel!