Boraink

Boraink

"Célunk a borvidék tradicionális szőlőfajtáiból könnyed, illatos, gyümölcsös, kézműves, száraz minőségi borok készítése,

melyek nemcsak hangulati „oldószerek”, hanem programjaink méltó kísérői, együttgondolkodásra késztetnek, nyitottá, befogadóvá tesznek." Dunai János borász, a KultPince és az a'Capella Szőlőbirtok (Badacsony) borásza


Kunsági OEM Karát 2015, száraz

Még mindig „Szürkebövidinka”, azaz a fajta a Szürkebarát és Kövidinka keresztezéséből született hibrid, mely a szülők alaptulajdonságait szépen átörökítette. A tavalyi forró évjárat kissé a Szürkebarát alaptulajdonságokat erősítette fel. Tüzes, fenolos, kerek jellegét a Kövidinka fűszeressége koronázza. Tutti-fruttis, mentolos, borókás aromavilág díszíti. Bár száraz, de érzetre mégis pici édesség bújik meg benne. Egyensúlya kissé a női jegyek felé tolódik, alkoholtartalma és kereksége szájban kiteljesedő, lágy struktúrával társul. Hosszan lecsengő, komplex, enyhe cserességgel az utóízben.

Kunsági OEM Sauvignon blanc 2015, száraz

Halvány szalmasárga, csillogó szín. Lassan kibontakozó, vegetális, fűszeres és virágos, összetett illatvilággal. Friss fű, menta, gyermekláncfű, csalán, szerecsendió aromák mögött átsejlő bodzavirág, nárcisz díszítőjegyekkel. Ízében szép egyensúly, száraz, könnyed, jó savgerincű, elegáns, nem túl magas alkoholtartalommal.


Kunsági OEM Kékfrankos 2015, száraz

Pincénk vörösborának alapja ez a tradicionális Kárpát-medencei szőlőfajta. A kisfahordós érlelés a gyümölcsös ízvilág mellé felzárkózó, tölgyfából származó vajas, vaníliás aromák harmóniáját ígéri.


Kunsági OEM Rajnai Rizling 2016, száraz


Kunsági OEM Trió (Kékfrankos, Kékoportó, Pinot Noir) 2016, száraz


A monori borok megvásárolhatóak: monoriborbolt.hu