Borturizmus

Borturizmus a Monori Pincefaluban: pincelátogatás, borkóstolás, borhoz kötődő fesztiválok, rendezvények – mindezekből kaphat ízelítőt. Monor legjelentősebb vonzereje, a borturizmus központja, a Strázsahegyen fekvő Monori Pincefalu, mintegy 1.000 borpincéjével, illetve présházzal, az Ezer pince szőlészeti és borászati tanösvénnyel, illetve a borhoz, a pincefaluhoz kapcsolódó rendezvényeivel.

A Monori Pincefalu rendezvényei közé tartoznak a különböző borversenyek, Orbán-napi Vigadalom és Pincefesztivál, Borvidékek Hétvégéje, Szüreti Sokadalom,  Márton-napi Újbor Ünnep, Kalandozások Jégvirágtól-Borvirágig.

A Monori Pincefalu vendégváró pincészetei ügyeleti rendszert alakítottak ki abból a célból, hogy a hétvégeken a pincefalunkba látogató vendégek, a tanösvényünk megtekintése mellett minden esetben tudjanak pincét látogatni, bort kóstolni, falatozni és természetesen megpihenni.


Különleges túralehetőségek:
• A 2009-ben felavatott Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvényen játékos keretek között ismerkedhetnek meg a látogatók többek között a hazai szőlészet es borászat alapismereteivel, a hungarikum szőlőfajtákkal, a Strázsahegy természeti és épített értékeivel. A könnyű séta egy borkóstolással egybekötött programmal tartalmas élményt kínál.
• A "Túra a Naprendszerben" túra útvonala áthalad a Strázsahegyen. A Neptunusz táblája a KultPince udvarán került felállításra. A képzeletbeli űrutazás keretében érkezhetnek a túrázók hozzánk és reméljük, hogy a táblanézés mellett jut idejük a pince meglátogatására is, hogy egy fröccs és néhány falat étel elfogyasztásával újult erővel folytassák kalandozásukat.

A megfáradt túrázókat, kirándulókat szívesen látjuk néhány pohár borra a KultPincében, előre egyeztetett időpontban. Borkóstolóinkon boraink mellé válogatott borkorcsolyát, illetve igény esetén vacsorát is biztosítunk.

« vissza