A csapat


A KultPince népszerűsége köszönhető többek között séfünk kiváló konyhájának, az ételekhez illő boroknak, a barátságos kiszolgálásnak és a családias hangulatnak.

Akik mindezért dolgoznak:

Kugel György, alapító-tulajdonos 

„Gyerekkoromtól kezdve volt szőlőnk, borunk, ebből az időszakból csak a sok munkára emlékszem és arra, hogy apám mennyire szeretett a szőlővel és borral foglalkozni. Történeteket hallottam, hogy nagyapám minden héten felballagott a téglagyári dűlőben lévő pincéjébe egy kis beszélgetésre, borozgatásra. Később külföldi céges partnereinknek (B&K Kft.) akartam valami egyedit, hazait mutatni, így adódott, hogy menjünk fel a Strázsahegyre, kóstoljuk meg az ottani borokat házias ételek társaságában, végül nem csak a vendégeinket, de engem is magával ragadott ez az atmoszféra. A pincefalu amellett, hogy a borkészítés és tárolás helyszíne, egyben kultikus hely is, ahova ősidők óta családok, baráti társaságok járnak, hogy élvezzék egymás társaságát, a jó borokat, ahol lehet együtt főzni, mulatni.
Ezek után hoztam létre családi pincémet, telepítettem szőlőt, majd néhány évvel később lehetőségem adódott az egykori Kele pince megvásárlására, amely teljeskörű felújítással, bővítéssel érte el mai arculatát, hogy KultPince néven a kultúra és bor találkozóhelye legyen."


Bakos Boglárka, ügyvezető
Idegenforgalmi és okleveles közgazdászként, bejegyzett vezetési tanácsadóként több mint 10 évig turizmusfejlesztési programok kidolgozásával, turisztikai projektek (fürdők, szálláshelyek, egyéb attrakciók) tervezésével foglalatoskodott. 
Persze földhözragadtabb készségeket és tapasztalatot is gyűjtött szakmai életútja hajnalán, amikor is szállodai- és vendéglátóipari gyakorlatokon (Budapesten, Németországban, majd az Egyesült Államokban) edzette magát (és néha a vendégeket is). Így sok jó hazai és külföldi példát volt módja összegyűjteni az attrakciók üzemeltetése, menedzselése terén. Tehát egy jó hosszúra nyúlt tervezési időszakot váltott fel a megvalósításra (de legalább a sorrend jó!) a KultPince üzemeltetésével.Szurok Gábor, séf
Jánossal ellentétben Gábor már meglehetősen fiatalon eldöntötte, hogy szakács szeretne lenni, és ezt nem csak a konyhákra jellemző kellemes meleg és ínycsiklandó illatok motiválták.. Hosszú éveken át Monoron főzött - így nagyon jól ismert a városban - a Nikolett Panzió törzsközönségének kialakulásában jelentős szerepet játszott, illetve a Vigadó egy-egy nagyobb rendezvényének sikeréhez is hozzájárult kifinomult főzőtudománya. Mostanság akik rendszeresen szeretnék Monoron Gábor házias főztjét kóstolni, jöjjenek el a KultPincébe! Nyitott és zártkörű rendezvényeinken élvezhetik a keze közül kikerülő étkek harmonikus ízvilágát, legyen az egy egyszerű egytálétel, az ízlelőbimbóknak nagyobb kihívást jelentő különleges fogás vagy egy komplett esküvői menüsor.Dunai János, szőlész-borász
A hangstúdiók mesterséges klímáját váltotta fel természetes pinceklímára. Tizenévesen zenészi ambíciói, majd a hangok iránti elhivatottsága vezérelte korábbi pályaválasztását. Több mint húsz évet töltött el különböző televíziós és zenei produkciók hangmérnökeként. Az ezredforduló János érdeklődési körében is gyökeres fordulatot hozott. Egyenes út vezetett a borgasztronómiai ismerkedéstől a szőlőtermesztés és borkészítés gyakorlati irányába. A borkínálói tanfolyamok után a Corvinus Egyetem Élelmiszermérnöki Karán, Borászati és Üdítőipari Technológia és Minőségügy Szakon Élelmiszermérnök Bsc, valamint Szőlész-borász Szakmérnök képesítést szerzett. Azóta, már elméleti alapokkal is felvértezve gyakorolja új hivatását, hogy megmérettessen immáron nem csak badacsonyi (ábrahámhegyi) családi szőlőbirtokán, az a’Capella Szőlőbirtokon, hanem itt Monoron, a KultPince borászaként is.


KultPince Programajánló

Feliratkozom